Foto: poskytnuto společností Huawei

Spolu s krásným fitness náramkem Huawei Band 6 nám do redakce přišly na testování i chytré hodinky Huawei Watch Fit Elegant. Hned při prvním kontaktu je nutno říci, že tyto hodinky skutečně jsou elegantní a velice slušivé. Dobře budou ladit jak k business saku tak k dámským koktejlový šatům. Jejich cenovka kolem 3 000 Kč je za tento produkt více než přívětivá. Nezbývá tak nic jiného, než je pořádně otestovat.

Při srovnávání Huawei Fitness Band 6 a Huawei Watch Fit Elegant je na první pohled jasné, že pocházejí ze stejné dílny. Je celkem logické, že hodinky budou mít o trochu větší displej, a to konkrétně 1,64 palcový OLED displej, oproti náramku, který má 1,47 palcový OLED displej.

Huawei Watch Fit Elegant jsou pak luxusnější řadou k Huawei Watch Fit a nejcitelnější rozdíl můžeme vidět na použitých materiálech, protože místo plastu je zde použita leštěná nerezová ocel i elegantnější náramek. Samotný řemínek pak ocení zejména alergici a lidé, kteří trpí různými vyrážkami. Je totiž udělaný z velice příjemného materiálu a ani při sportování a fitness se pod ním nijak výrazně nepotí ruka.

Oba výrobky pak musíme shodně pochválit, protože disponují velkou odolností vůči vnějším vlivům a vodě, a to o síle 5 ATM. Výhodou Watch Fit oproti náramku je zabudovaná GPS, takže při sportování se vám do mapy zaznamenává přesná trasa. S náramkem musíte mít pro zaznamenání trasy i mobil. Vzhledem k tomu, že náramek stojí za polovinu, nelze ani tento modul očekávat.

Operační systém Lite OS pak bije v obou zařízeních a je poháněn procesorem Kiri A1. Dále zde můžeme najít senzor srdečního tepu, SpO2, monitorování aktivit, 12 animovaných cvičebních programů a spoustu klasických funkcionalit jako hodiny, stopky, budík, atp.

Hlavním rozdílem však zůstává vzhled, kdy hodinky jsou vyrobeny, jak již bylo řečeno, z lepšího materiálu, konkrétně z broušené nerezové oceli a jsou k dispozici v černé a zlaté brvě.

ZÁVĚR

Závěre lze tedy říci, že každý z testovaných produktů si najde svůj trh. Hodinky jsou, dle mého názoru, určeny hlavně pro běžné nošení s tím, že nabídnou bezpočet funkcí. Náramek naproti tomu je určen spíše pro sportovce, kdy se lépe bude hodit k fitness oblečení. Náramek také ve své cenové kategorii nabídne nadprůměr funkcí a extrémně velký displej. Bez problémů tak strčí do kapsy v podstatě veškerou konkurenci.

Zdroj: Interní tisková zpráva společnosti Huawei, uživatelské hodnocení Lukáš Erlebach / IT pro Tebe

Foto: Lukáš Erlebach / IT pro Tebe