Foto: Pixabay

Nově vyšlo najevo z dosud nezveřejněných dokumentů, že Google se dokonce snaží ztížit uživatelům hledání nastavení ochrany soukromí na jejich zařízeních. Společnost Google navíc uvedla, že při testování posledních verzí operačního systému Android zjistila, že pokud by si uživatelé sami nastavovali podmínky pro ochranu osobních údajů, byl by to pro společnost Google problém.

Společnost totiž vydělává nejvíce tím, že využívá nasbíraná data pro personalizovanou reklamu. Pokud by uživatelé vypnuli sdílení dat s Googlem, ztížili by Googlu práci. Je navíc dokázáno, že Google přinutil výrobce mobilních telefonů, jako je LG, aby ve svých nadstavbách na OS Android co nejvíce znemožnili uživatelům vypínat si snímání polohy.

Foto: Pixabay

Google se hájí tím, že je vzhledem k častým polohám telefonu je jednoduché určit, kde pracujete a kde bydlíte. Navíc prý neexistuje žádný způsob, jak aplikace třetích stran mohou získat údaj o vaší poloze a zároveň ho při tom nezaslat Googlu. Nyní se schyluje i k mnoha žalobám, protože Google zkrátka sbírá osobní údaje nehledě na preference jednotlivých uživatelů.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)