Foto: Pixabay

Jedním z nejpoužívanějších operačních systémů pro mobilní zařízení je bez pochyby Android od společnosti Google. Google však již několik let pracuje na nástupci tohoto operačního systému a prozatím mu dal název OS Fuchsia. Podle posledních zpráv i různých náznaků se očekává, že by Google mohl nástupce OS Android představit již letos na své každoroční konferenci.

Jedním z klíčových faktů je i oznámení generálního ředitele společnosti Google, Sundara Pichaie, který řekl, že se chystá na nadcházející událost a speciální významné oznámení. Podle odborníků by za tímto speciálním významným oznámením mohlo být právě představení nového operačního systému.

Plánovaný termín konference Google I/O je již za týden, konkrétně 18. a 20. května. Je samozřejmé, že vzhledem k všeobecným bezpečnostním opatřením se bude konat pouze ve virtuální podobě. Naposledy, když generální ředitel připravoval významné oznámení, přišla streamovací služba Stadia. Zcela jistě se tak oznámení nebude týkat jen nějaké aktualizace Androidu.

Fuchsia má přinést zcela nový koncept. Bude mít celou škálu vylepšení a inovací a především v oblasti zabezpečení a výkonu. Co všechno nakonec bude Fuchsia umět a na jaká zařízení bude instalována se v tuto chvíli ještě neví. Dá se však očekávat, že se Google zkrátka rozhodl nevydávat stále nové aktualizace na Android a připravit nový OS zcela od základu.

Zdroj: 9to5google.com (odkaz)