Foto: Pixabay

Ježíš Kristus je postava, která bez pochyby ovlivnila dějiny celého světa. I když do dneška Ježíš Kristus polarizuje společnost na ty, kteří v jeho postavu věří a na ty, kteří jeho existenci popírají jedno se nedá upřít; a to skutečnost, že existuje čím dál více fyzických vědeckých důkazů potvrzujících jeho existenci i jeho působení.

Snad každý již někdy slyšel o známém Turínském plátně, o kterém také panuje mnoho pověr, že je to jen namalováno či že se jedná o falzifikát. Tyto pochyby podnítily vědeckou obec, která ho začala velice podrobně moderními technologiemi zkoumat. Tyto rozbory potvrdily, že plátno pochází z doby, kdy Ježíš Kristus žil a zemřel.

Foto: Pixabay

Popřely se tak výsledky předchozího výzkumu, který odebral k testování látku z kraje plátna, která byla nastavována v pozdějších letech. Tak vznikla i fáma o falzifikátu. Navíc se prokázalo, že otisk lidské postavy není věda schopna provést ani v dnešní době a její původ je nevysvětlitelný.

Poslední ze série rozborů pak byl rozbor krve. Zjistilo se, že na plátně byla krev skupiny AB. Zajímavostí je, že při rozboru srdeční svalové tkáně pocházející z eucharistických zázraků (katolická církev věří, že chléb a víno se proměňuje v tělo a krev Ježíše Krista. Eucharistický zázrak znamená, že se z chleba stala skutečně srdeční svalová tkáň) bylo zjištěno, že krev má opět krevní skupinu AB+. Jedná se o nejvzácnější krevní skupinu, která je univerzální pro příjem krevní transfúze.

Zdroj: Ucatholic.com (odkaz)