Foto: Pixabay

Elon Musk je slušně řečeno kam vítr, tam plášť. Na začátku roku dělal masivní kampaň na podporu Bitcoinu a vyzdvihoval jeho přednosti. Následně se ukázalo, že sám prostřednictvím společnosti Tesla nakoupil Bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů a oznámila, že je bude oficiálně akceptovat jako platidlo.

To samozřejmě ještě vystřelilo hodnotu Bitcoinu do nebeských výšin. Nyní však Elon uveřejnil další zprávu, ve které oznamuje, že nesouhlasí s ekologickou stopou, kterou těžba Bitcoinu zanechává a proto Tesla zase nebude kryptoměnu přijímat. Tím se logicky propadla cena Bitcoinu o několik set tisíc korun.

Zajímavé však je, že nakoupené Bitcoiny si Elon Musk již ponechal a sám potvrdil, že nic neprodal. Vzhledem k tomu, že sám má uložené peníze v této kryptoměně, musel se postarat o opětovný růst hodnoty. Vydal proto nový tweet: „Abychom si vyjasnili spekulace, Tesla neprodala žádné Bitcoiny.“ Jeho předtucha byla správná a hodnota Bitcoinu začala opět růst.

Jeden z uživatelů Twitteru, Mr.Whale, zareagoval slovy: „Majitelé Bitcoinů se budou v následujícím čtvrtletí fackovat, až zjistí, že Tesla prodala své Bitcoiny. Elona Muska bych z toho ale nevinil.“ Sám Elon Musk pak odpověděl: „vskutku.“

Je až hrůzostrašné, jaký vliv má jediný člověk a jeho jediná věta. Kryptoměny začaly padat, a to i o více než 20% ze své hodnoty. Elon dle svých slov chce v budoucnu zase Bitcoiny akceptovat, ale pouze za předpokladu, že jejich těžba nebude tak náročná na spotřebu elektrické energie a nebude mít takto velký dopad na životní prostředí. Je zajímavé, že Elonovi vadí spotřeba elektrické energie při těžbě Bitcoinu, ale spotřeba elektrické energie při provozu elektromobilu ne. I pro elektromobily se totiž musí elektrická energie někde získat a ne vždy se jedná o ekologicky čistou variantu.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)