Foto: Pixabay

Nová sociální síť Clubhouse se stala takřka přes noc světovým hitem. Clubhouse je odlišný v tom, že se jedná o audiochat, do kterého se dostanete jen na pozvání již stávajícího člena. Až doposud byla tato sociální síť pouze na zařízeních společnosti Apple. Nyní se však začíná dostávat dle očekávání i do operačního systému Android.

Až doposud byla aplikace Clubhouse zpřístupněna na Androidu jen ve vybraných státech USA, Novém Zélandu, Kanadě, Austrálii a Velké Británii, a to pouze v rámci beta testování. Na tento týden je pak naplánován vstup do Ruska, Brazílie a Indie. Celosvětově by aplikace měla být dostupná již příští pátek.

I nadále budou muset zájemci o využívání této sociální sítě získat pozvání od stávajícího člena. Vývojáři však podotýkají, že na počátku při uvedení na OS Android, mohou být některé služby známé z iOS omezeny. Nicméně do budoucna by se měly obě verze srovnat tak, aby nabízely naprosto stejné služby.

I když se jedná o poměrně úspěšnou sociální síť, pravým důvodem pro vstup do operačního systému Android je částečný úbytek nových uživatelů ve stávajícím systému. Tím prý ztrácela síť svou dynamiku a noví uživatelé z Androidu jsou proto vítáni. Mnoho odborníků si nyní láme hlavu nad tím, proč aplikace nejdříve byla populární a poté začala její popularita upadat. Nejpravděpodobnějším důvodem prý je pandemie koronaviru, kdy Clubhouse mohl nahrazovat lidem sociální styk.

Zdroj: gizmodo.com (odkaz)