Foto: Pixabay (odkaz)

Facebook ne vždy nakládal či zabezpečoval osobní údaje svých uživatelů tak, jak by se očekávalo. V důsledku toho jsme mohli být svědky několik vážných úniků dat. Nyní však server BusinessInsider přišel s informací, že nyní došlo k úniku dat u 533 milionech uživatelů z více než 100 zemí světa. Zda mezi oběťmi jsou i uživatelé z České republiky není v tuto chvíli jasné.

Na zahraničním hackerském fóru, které objevil BusinessInsider, se objevil jmenný seznam uživatelů spolu s údaji o jejich poloze, telefonními čísly a e-mailovými adresami. Jediné štěstí je, že by mezi údaji neměli být data o platebních kartách. Jak k úniku vůbec došlo se bohužel ještě neví.

Foto: Pixabay

Společnost Facebook jistě tuto počínající aféru zaznamenala, ale ještě nestihla vydat žádné oficiální prohlášení. Bezpečnostní experti a analytici však předpokládají, že celá aféru musí být radikálně a rychle vyřešena vzhledem k jejímu rozsahu, který je prý největší v historii Facebooku. Očekáváme, že se co nejdříve objeví další skutečnosti, o kterých vás budeme informovat.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)