Foto: Pixabay

Zhruba za měsíc, tj. 15. května 2021, bude prakticky největší chatovací aplikace na světě, WhatsApp, nabízet svým uživatelům poslední možnost pro přijmutí nových pravidel nebo trvalého odchodu z aplikace. Pro ty z uživatelů, kteří bezmyšlenkovitě souhlasili s novými podmínkami, se po tomto datu téměř nic nezmění.

Foto: Pixabay

Ta skupina uživatelů, která odmítla, nebude smět číst ani zasílat zprávy. Povoleno bude pouze přijímání hovorů. Do 15. května mají uživatelé ještě možnost si celou historii chatů vyexportovat a přenést do jiné chatovací služby. Na oficiálních stránkách aplikace WhatsApp se pak můžeme doslova dočíst, jaké možnosti uživatelé mají:

  1. Aktualizované podmínky lze přijmout i po 15. květnu.

  2. Do 15. května lze na zařízeních typu Android nebo iPhone exportovat historii chatů a stáhnout si výpis s informacemi o svém účtu. Pokud je zapotřebí účet na zařízení typu Android, iPhone nebo KaiOS odstranit, společnost věří, že uživatel změní názor. Odstranění účtu je totiž nevratný krok. Dojde tak k vymazání historie zpráv a uživatel bude odebrán ze všech stávajících skupin, kterých se v aplikaci WhatsApp účastní. Dojde také k odstranění veškerých záloh aplikace WhatsApp.

WhatsApp navíc umožní zobrazení odkazu pro stažení výpisu z účtu a nabídne i pomocnou ruku přímo s odstraněním účtu. Nyní je však ta správná doba, se rozhodnout, zda strpíme personalizovanou reklamu a budeme sdílet některé naše údaje nebo můžeme uvážit, kam přejít.

Zdroj: faq.WhatsApp.com (odkaz)