Foto: Pixabay

Microsoft zřejmě vydělal více kapitálu, než čekal, a proto vyrazil zase na nákup. Nyní se zaměřil na společnost Nuance Communications, která se zaměřuje na hlasovou technologie. Tato technologie se proslavila hlavně díky známému hlasovému asistentovi Siri.

Microsoft by chtěl pomocí technologií od Nuance Communications pomoci lékařům od psaní poznámek a zároveň ve spolupráci s umělou inteligencí i předvídat jednotlivé potřeby konkrétních pacientů. Jedna akcie Nuance vyjde Microsoft na 56 dolarů.

Je to proto největší akvizice Microsoftu od nákupu LinkedIn za 16 miliard dolarů. Oproti tomu nákup Nuance vyjde na více než 430 miliard korun. Microsoft se již delší dobu snaží proniknout do zdravotnictví, kde chce poskytovat rozsáhlé cloudové služby a další doplňkový software.

Mimo jiné by nově vznikající software mohl zaznamenávat rozhovory lékařů s pacienty a zavést je do elektronických zdravotních záznamů. V budoucnu pak tyto řešení integruje do své chatovací aplikace Teams a podpoří tak vývoj tele medicíny.

Podle odborníků by tato akvizice skutečně mohla dopomoci Microsoftu k digitalizaci zdravotnictví, které oproti maloobchodu či bankovnictví významně zaostává. Nuance je tak po loňské akvizici Discordu a letošní akvizici Zenimax Media dalším počinem Microsoftu, který se rozhodl rozšířit své služby na všechny strany. Tímto krokem se také Microsoft dostává do vedení na poli umělé inteligence v tele medicíně, o kterou se zajímají i konkurenční společnosti Google a Amazon.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)