Foto: Pixabay

Každý chce mít nějakým způsobem zajištěnou osobní bezpečnost a u bohatých miliardářů to platí o to více. Výjimkou není ani generální ředitel a zakladatel společnosti Facebook, Mark Zuckerberg, který si od své společnosti nechal proplatit náklady na osobní ochranu v hodnotě více než půl miliardy korun.

Většinou se jedná o náklady na osobní bezpečnost v jeho rezidencích, v kanceláři či na služebních cestách. Oproti roku 2019 se tak náklady na bezpečnost Marka Zuckerberga mírně zvýšily o více než 200 milionů korun. Zvýšené náklady v roce 2020 byly prý způsobeny zvýšeným osobním cestováním a náklady související s bezpečnostními protokoly během pandemie COVID-19.

Foto: Pixabay

Poměrně vtipné je to, že Mark Zuckerberg si za loňský rok vyplatil výplatu 1 americký dolar, což je stejně jako v roce 2019. Další 1,8 milionů dolarů dostal jako kompenzaci za pronájem soukromého letadla společnosti Facebook pro potřeby cestování ředitele. Facebook v poslední době kvůli řadě úniků dat vyvíjí snahu o větší transparentnost. Možná i proto se k nám dostaly všechny tyto údaje.

Zdroj: FoxBusiness.com (odkaz)