Foto: Pixabay

LG se kromě televizorů mnohým zapsalo do paměti svými telefony. Však ještě v roce 2013 prodalo LG nejvíce telefonů hned po Samsungu, Nokii a Applu. Jak ale roky postupovali, LG se nedokázalo přizpůsobovat rychle se měnícím trendům a prodejnost jeho smartphonů zažila prudký pád, v roce 2020 už LG figurovalo na devátém místě i za relativně neznámými značkami jako jsou Oppo nebo Vivo. O víkendu LG oznámilo definitivní ukončení mobilní divize.

LG jako důvod uvedlo, že toto rozhodnutí jim umožní se soustředit na jiná, rychle rostoucí odvětví, jako například součástky elektrických aut, chytrá domácnost, robotika, umělá inteligence a další. O konci mobilní divize společnosti se spekulovalo minimálně od začátku tohoto roku, jakékoli takováto tvrzení však LG ihned vyvrátilo.

Vzhledem k tomu, že společnost začala na konkurenci ztrácet, vydala řadu zajímavých zařízení s neobvyklými vlastnostmi. Bylo tu LG Wing, jehož hlavní displej se otáčel, aby odhalil menší sekundární obrazovku pod ním, nebo jeho nedávná zařízení se dvěma obrazovkami. Společnost LG také vyzkoušela modulární smartphone s LG G5, ale o rok později tuto iniciativu opustila. Tyto inovace však na záchranu nestačily.

LG se tak připojilo do síně slávy padlých telefonů. Nokia už takovýto pád zažila, ale vrátila se z mrtvých díky společnosti HMD. Blackbarry se letos také pokusí o odkoupení společností OnwardMobility. HTC už také na našem trhu mele z posledního a my jsme zvědaví, kdo je další na řadě. Každopádně na LG budeme s láskou vzpomínat a doufat v jeho návrat. Podle vedení společnosti by se teď měla výroba orientovat na součástky pro elektromobily, kde je jistě velký potenciál.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)