Foto: Pixabay

Elon Musk je obecně známý svými plány, které většinou vypadají dosti nereálně. Nyní se k Elonovi přidal i spoluzakladatel jeho firmy Neuralink, Max Hodak, který prohlásil, že si umí představit zrealizovat skutečný Jurský park jako od Spielberga za 15 let výzkumu a inženýrské práci.

Společnost Neuralink si obecně klade za cíl vyvinout takový mozkový implantát, která by dokázal propojit lidskou mysl s moderními technologiemi, jako jsou mobilní telefony a počítače. Během své první ukázky představil Neuralink mozkový implantát v mozku prasete. Nedávno, při druhé ukázce, již implantovali čip do mozku Makaka, který pomocí myšlenek hrál klasický retro ping-pong.

Tento sci-fi plán ještě podnítil poslední tweet Maxe Hodaka, který právě uvedl: Pravděpodobně bychom mohli postavit Jurský park, kdybychom chtěli. Nebyli by to geneticky autentičtí dinosauři, ale… Možná 15 let chovu plus inženýrství k získání super exotických nových druhů.“

Max Hodak navíc poskytl i doplňující vysvětlení, že inovativní inženýrský a technologický přístup může být v budoucnosti využit pro záchranu současných zvířecích druhů, kteří jsou na pokraji vyhynutí. Přiznal také, že genetické inženýrství nabízí neobyčejnou rozmanitost a naznačil tím, že není problém vychovat nové druhy.

Zdroj: Express.co.uk (odkaz)