Foto: Pixabay

Když přišly první drony, vypadalo to spíše jako sci-fi. V dnešní době se drony stávají pomalu běžnou součástí našich životů a nacházejí široké využití snad ve všech oborech. Jejich atraktivnosti využila automobilka Hyundai, která za pomoci společnosti Genesis, oslavila svůj vstup na čínský trh největší bezpilotní letkou vznášející se najednou ve vzduchu na světě.

Dohromady se uskupili do loga automobilky Hyundai nad Šanghajem 29.března přesně 3 281 dronů. Předchozí držitel rekordu, společnost Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology, měla k dispozici pouze 3 051 dronů. Držitelé tohoto rekordu se však poměrně rychle střídají. Jeden čas byl držitelem i společnost Intel, která v roce 2018 předvedla nad Kalifornií oslňující světelnou show.

Hyundai se spoléhala především na choreografický software, který jednotlivým dronům přesně říká, co mají dělat a koordinují celou sestavu, aby se vyhnula vzájemným kolizím. Lze však očekávat, že během následujících několika měsíců dojde k překonání tohoto rekordu. Podle některých je světelná show z dronů ekologičtější varianta monstrózních ohňostrojů.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)