Foto: Pixabay

Společnost Microsoft vyvíjí se o svůj operační systém Windows snaží starat tak, jak umí. Každou chvíli proto vydává nějaké vylepšení či updaty. Bohužel ten poslední více uškodí, než pomůže. Po poslední aktualizaci se začali diskuzní fóra plnit zprávami o náhlých chybách a dokonce pádu celého systému nazývaném také modrá smrt.

Modrá obrazovka smrti či Blue screen of death si pro počítač přijde přímo uprostřed updatu KB5001330. Při nástupu modré obrazovky vám prakticky končí počítač, protože operační systém Windows kvůli této fatální chybě ani nenačte.

Foto: Pixabay

Mimo tuto fatální chybu se objevují uživatelům i jiné chybové hlášky. Chyby se dokonce objevují i u majitelů počítačů Surface pocházející přímo z dílny Microsoftu. Pokud se přece jenom aktualizace povede, začínají se obvykle objevovat chyby v podobě poblikávajícího monitoru a v horším případě se velice radikálně snižuje herní výkon.

Podle posledních zpráv je však patrné, že chyba se váže na konkrétní hardwarové sestavy spíše než celoplošně. Je to možná paradox, ale i přes tyto chyby je výše zmíněný update doporučován, protože obsahuje opravu kritické bezpečnostní trhliny v OS Windows. Přes tuto trhlinu pak mohou hackeři nasadit vir do vašeho PC.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)