Foto: Pixabay

Aplikace WhatsApp je jednoznačně jednou z nejpopulárnější chatovacích aplikací vůbec. V poslední době však začalo uživatelům znovu vyskakovat oznámení o nutnosti odsouhlasit změnu pravidel použivání a zásady ochrany osobních údajů. Na výběr máte jednoduše dvě varianty – když budete souhlasit, vše půjde dobře dál. Pokud však odmítnete, dojde k uložení vašeho uživatelského účtu a zablokování všech funkcí.

„Na krátkou dobu budete moci přijímat hovory a oznámení, ale nebudete moci číst ani odesílat zprávy.“

Čas na přijetí nových podmínek je do 15.května tohoto roku. Kdo to do té doby neudělá, ten bude z uživatelské základny aplikace WhatsApp nemilosrdně vyloučen. Na vinně za tím vším je Facebook, jakožto mateřská společnost. Ten si totiž přeje, aby všechny jeho dceřinné společnosti sdíleli s celou rodinou všechny potřebné údaje o uživateli. I přes to by měla zůstat konverzace šifrovaná metodou end-to-end.

Foto: Pixabay

WhatsApp, možná oplátkou za to, chce nabídnout těm uživatelům, kteří zůstanou, zrychlení hlasových zpráv. Dlouhé hlasové zprávy si tak budete moci zrychlit až 2x. Datum konkrétního nasazení této funkce prozatím není znám, ale měla by se ukázat ještě během letošního roku. Druhou novinkou je možnost zaslání autodestrukčních fotografií. Půjde v praxi o to, že do chatu sdílíte obrázek, který bude odstraněn, jakmile opustíte chat.

Zdroj: Blog.WhatsApp.com (odkaz)