Foto: Pixabay

WhatsApp patří celosvětově mezi jednu z nejpopulárnějších chatovacích aplikací a nabízí bezpečnou a šifrovanou komunikaci. Nyní se však rozhodl podle týmu WABetaInfo ukončit podporu nezanedbatelné části svých uživatelů. Podle dostupných informací to nemá nic společného s tolik diskutovaným souhlasem s novými pravidly. 

Vypnutí podpory by se mělo týkat především uživatelů starších modelů iPhonů, kteří mají verzi operačního systému iOS9 a starší. Nová aktualizace WhatsAppu již jednoduše nebude s tímto operačním systémem kompatibilní. Tým WABetaInfo dále upozornil, že tato novinka se netýká starších modelů, které mají možnost aktualizace svého operačního systému na iOS10.

Společnost Apple však předeslala, že i když je operační systém iOS9 starý teprve pět let, má nadpoloviční většina nejnovější operační systém iOS14. I tak se ale změna týká nezanedbatelného množství uživatelů. Ti si budou muset zkrátka pořídit nový mobilní telefon. Vypnutí podpory je poměrně logickým krokem, protože v minulém roce došlo k vypnutí podpory u starých verzí operačního systému Android.

Zdroj: Express.co.uk (odkaz)