Foto: Pixabay

WhatsApp je v současné době asi nejpopulárnější chatovací aplikace na světě. I přes to čas od času musí ukončit podporu pro nějaké starší modely mobilních zařízení. Nyní se tak WhatsApp rozhodl ukončit podporu pro poměrně velkou masu uživatelů a nemá to nic společného s tolik diskutovaným souhlasem s novými obchodními podmínkami firmy.

Konkrétně se jedná o uživatele starších modelů iPhonů, kteří užívají iOS 9 a starší. Nová aktualizace WhatsAppu již zkrátka nebude s tímto starý operačním systémem kompatibilní, i když se jedná jen o pět let starý OS. S touto zprávou přišel tým WABetaInfo, který zároveň upřesnil, že se to netýká starších modelů, které mohou být upgradovány na iOS 10.

Podle společnosti Apple však naštěstí většina uživatelů má nejnovější operační systém iOS14. Tým WABetaInfo sice tuto zprávu potvrdil, nicméně na oficiálních stránkách WhatsAppu je stále uvedena informace, že je plně kompatibilní s iOS9. V minulém roce například WhatsApp ukončil podporu u zařízení se starší verzí Android, takže je poměrně logické, že letos je na řadě ukončení podpory pro Apple.

Zdroj: Express.co.uk (odkaz)