Foto: Pixabay

O tom, že vývojáři WhatsAppu provedli několik změn a vyžadují pro ně souhlas uživatelů, jsem se věnovali v minulých článcích. Nyní se však ukázalo, že přišla i změna, o které ví jen málokdo a která může být poměrně zásadní. Jde totiž o modré symboly u hlasových zpráv, které značí přečtení/vyslechnutí zprávy.

Až doposud byli uživatelé zvyklí, že se modré symboly zobrazují jak u textových, tak u hlasových zpráv a to zpravidla tehdy, když si příjemce zprávu přečte. Nově ale tyto symboly v případě hlasových zpráv částečně zmizely. Jde totiž o novinku v nastavení, kde musí obě strany mít aktivovanou funkci „Oznámení o přečtení.“ Pokud tak odesílatel nebo příjemce nemají tuto funkci aktivovanou, symbol přečtení se nezobrazí.

Proto je doporučeno si toto nastavení raději zkontrolovat. Stačí otevřít Nastavení > Účet > Soukromí > Oznámení o přečtení. V tuto chvíli tak nezbývá nic jiného než se spolehnout na to, že příjemce to bude mít nastaveno stejně. Jednou z možností, proč WhatsApp zavádí novinky je i příprava na novou funkci.

Zdroj: Express.co.uk (odkaz)