Foto: Pixabay

Elektromobily jsou jasnou cestou pro budoucnost. Svědčí o tom i skutečnost, že mnoho zemí v čele s Velkou Británií, si dalo závazek vymýtit obyčejná vozidla ze svých silnic. Nejhlasitější je pak v této oblasti bez pochyby Elon Musk se svými elektromobily Tesla. Nesmí však zapomínat, že to není zdaleka jediný výrobce elektromobilů.

Dalším adeptem na ovládnutí trhu s elektromobily je velký koncern Volkswagen. Jeho generální ředitel, Herbert Diess, již předeslal, že rozhodně nehodlá s Elonem Muskem spojit své síly, ale naopak ho chce v konkurenčním boji porazit a předehnat. Doslova pak prohlásil, že nechce jen kopírovat Muska, ale že jeho koncern si hledá svou vlastní cestu.

Foto: Pixabay

Herbert Diess si myslí, že Volkswagen potřebuje své vlastní technologie a hlavně svůj vlastní software. Poté nezbývá než sešlápnout plyn a vyrazit kupředu. Stejným způsobem dle jeho slov nejspíše uvažuje i Elon Musk. V žádném případě se prý nedá hovořit o případné budoucí spolupráci.

Je skutečností, že elektromobily Tesla jsou sice technologicky velice propracované, nicméně jsou také velice drahé, a proto by dle úvah odborníků, běl Volkswagen šanci s elektromobily střední a nižší třídy pro širší veřejnost. Za účelem posílení divize elektromobilů bude Volkswagen budovat šest gigatováren v Evropě a zároveň má v plánu významně posílit nabíjecí stanice jak po celé Evropě, tak i v Severní Americe či Číně.

VolksWagen má navíc v plánu vyvinout nový typ baterie se sjednoceným článkem, které se mají uvést do provozu již za dva roky. Do roku 2030 je pak bude využívat 80% všech elektrických vozidel. Diess také hrdě prohlásil, že během 15 let získá monopol na elektromobily a jeho software bude hlavním motorem celého automobilového průmyslu. V očích VolksWagenu je Tesla jen Startup, který časem sílí, ale VolksWagen nezůstává pozadu.

Zdroj: CNBC.com (odkaz)