Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Vesmírná turistika bývá čím dál více diskutovaným tématem a společnosti jako je SpaceX či Virgin Galactic plánují v tomto odvětví podnikat. Chtějí nabízet prozatím jen vyhlídkové lety do vesmíru či na oběžnou dráhu. Nově však touhu miliardářů, podívat se do vesmíru, vyslyšela společnost Orbital Assembly Corporation, která chce na oběžné dráze země zřídit stanici Voyager s umělou gravitací, která by měla sloužit jako luxusní hotel.

Mimo bohatých osobností by zde měly přebývat i vědečtí pracovníci. Tvarem a konstrukcí pak bude představovat prstenec, který neustále bude rotovat, čímž vytvoří umělou gravitaci, jako je na Měsíci. V průměru má stanice mít zhruba 200 metrů a vážit bude 2500 tun. Skládat by se Voyager měl z 24 obytných modulů, které budou o rozměrech 20×12 metrů.

Společnost Orbital Assembly Corporation již dopředu předeslala, že hodlá poskytnout tyto moduly nejen vesmírným turistům, ale také armádě, vědcům či komukoliv, kdo si to zaplatí. Mimo to budou v hotelu k dispozici i bary, restaurace, tělocvična či vyhlídkové paluby. Energeticky by měla stanici zajistit soustava solárních panelů.

Společnost myslí i na případ náhlé evakuace, pro který by zde mělo být připraveno až 44 únikových modulů. Stavba by měla začít již v roce 2025 a na celý průběh bude dohlížet stavbyvedoucí pomocí pozorovacího dronu. Společnost Orbital Assembly Corporation si chce však v praxi ozkoušet svůj model, a proto na nízké oběžné dráze vznikne nejdříve zmenšená kopie Voyageru o průměru 61 metrů a teprve poté bude vybudován reálný hotel.

Zdroj: Space.com (odkaz)