Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Kdo by si rád neudělal pohodu, nezapnul film na YouTube a k tomu si neotevřel pytlík brambůrků. Problém však je, že když někdo při sledování filmu začne nahlas chroupat brambůrky, stěží rozumíte, co se ve filmu odehrává a co kdo říkal. Tento problém nově řeší rozšíření pro Google Chrome.

To využívá umělou inteligenci pro zaznamenání hluku při pojídání brambůrků a obratem aktivuje na YouTube titulky. Za tímto rozšířením stojí agentura Happiness Saigon spolu se společností Frito-Lay. Jejich společný produkt pak nese název Lay’s Crispy Subtitles ‚.

Pro dokonalé rozpoznání nefalšovaného chroupání nechala agentura Happiness Saigon trénovat svou umělou inteligenci na 178 hodinách záznamů lidí z celého světa, kteří pojídali chipsy. Mimo to se zjistilo, že zvuk vydávaný při pojídání chipsů se může lišit v závislosti na konkrétním jedinci. Při testování tohoto rozšíření je mnoho lidí překvapeno, jak rychle reaguje algoritmus a jak rychle zapíná titulky. Při testování na jiných potravinách, jako je mrkev či arašídy testeři neuspěli. Systém se dá však oklamat chroupáním cereálií.

Zdroj: bleepingcomputer.com (odkaz)