Foto: Pixabay

Maduro je kontroverzní svými totalitaristickými praktikami, dále je obviňován i z hyperinflace a korupce. Od počátku jeho vlády v roce 2014 zažila Venezuela prudký pád v ekonomické a bezpečnostní sféře. Začátkem ledna na svém Facebooku uváděl, že Carvativir, tedy tradiční lék vyráběný z tymiánu má zázračné schopnosti léčit koronavirus. Tato tvrzení však nenachází oporu v odborných výzkumech.

Maduro nejprve na svém účtu zveřejnil video, kde vyloženě označoval Carvativir za zázračný. Facebook toto video sice rychle smazal, Madura to však neodradilo a v šíření dezinformací pokračoval i nadále. V návaznosti na to dnes mluvčí Facebooku pro Reuters potvrdil, že jeho účet byl zmrazen na 30 dní, během kterých bude k zobrazení, ale nepůjdou přidávat příspěvky.

Foto: Pixabay

Mediální společnost následně zdůraznila, že Carvativir skutečně není lék na koronavirus. Podobně jako Maduro, i Donald Trump na svém účtu dříve falešně propagoval zázračná lék na koronavirus, REGN-COV2. Ať už jste však prezident či nikoliv, Facebook si vyhrazuje právo mazat příspěvky, které mohou potenciálně působit újmy na zdraví.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)