Foto: Pixabay

Automobilka Lucid Motors, se sídlem v Newarku v Kalifornii, pracuje od loňského roku na vývoji svého vlastního luxusního elektromobilu Lucid Air. Novinkou ohledně Lucid Air je pak zpráva, že by měl mít zabudovaný zvuk Dolby Atmos. Mluvčí automobilky prohlásil, že Surreal Sound systém poskytne cestujícím nadprůměrný zážitek a bude běžnou součástí modelů Air Grand Touring a Air Dream Edition. Dále bude možno ho objednat Dolby Atmos jako volitelný doplněk u modelů Grand Touring a Dream Edition.

Systém Dolby Atmos bude spočívat v instalaci 21 reproduktorů, které dokáží vytvořit unikátní prostorovou atmosféru, která vás pohltí. Podle viceprezidenta Lucid Motors, Dereka Jenkinse, jsou prý zásadní reproduktory umístěné v horní části bočních sloupků, ty totiž dodávají opravdu prostorovou atmosféru.

V automobilu si cestující již dávno neposlouchají jen hudbu, ale přehrávají filmy či hrají hry. Právě pro tyto účely má být použití Dolby Atmos ideální. První modely Lucid Air by měly být na trhu k dispozici již v druhé polovině tohoto roku za 69 900 dolarů. Předobjednat svůj Lucid Air je možno buďto online nebo osobně na pobočkách v Beverly Hills, Miami či West Palm Beach.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)