Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Při tom však stále veřejně vyzývá k opatrnosti při používání tohoto systému, zároveň také uvedl, že systém jde technologicky dopředu. V sobotu pak uvedl, jak si budou moci řidiči Tesly tuto aktualizaci stáhnou. Během tohoto týdne firma dá možnost uživatelům auta na displeje jejich vozidel tlačítko, které aktualizaci stáhne. Důvodem je vysoká poptávka po této službě.

Předchozí verze této aplikace Tesla představila již v říjnu minulého roku v rámci programu Early Access. Již tehdy Musk apeloval na řidiče, aby s ní zacházeli opatrně, a že by měli být vždy schopni převzít kontrolu nad vozem. V testování nynější beta verze je asi tisíc vozidel značky Tesla. Verze je vylepšená na základě dat ze starší verze FSD. I výkon auta bude vyšší.

Podle Muska je veškerý software nejdříve testovat specializovanými týmy Tesly. Dostupnost služby se bude lišit podle regionů, kvůli rozdílným byrokratickým skutečnostem ze strany úřadů a také kvůli internímu testování této verze. Zájemcům o zkušební testování tohoto programu je určen speciální email, na který mají žádosti odesílat. Je tomu tak kvůli lepší koordinaci.

Zdroj: www.theverge.com (odkaz)