Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Rocková legenda Queen vznikla již v roce 1970 před více než padesáti lety. Kapela není známá jen díky zesnulému zpěvákovi Frediemu Mercurymu, který zemřel na AIDS, ale také pro mnoho nesmrtelných hitů, které se v rádiích stále hrají. Kapela Queen si vzala místo Fredieho nového zpěváka, Adama Lamberta a pokračuje ve svých koncertech.

I přes půlstoletí dlouhou historii a pokročilí věk hlavních členů jde kapela s dobou. Nově oznámila spuštění mobilní aplikace Queen: Rock Tour, která je v podstatě první oficiální hrou skupiny a je volně k dispozici ke stažení na Android i iOS. Podle popisků má hra své hráče plně pohltit do světa Queen.

Koncept hry je podobný jako můžeme vidět u Guitar Hero nebo Rock Band, hráči zkrátka musí mačkat tlačítka v rytmu tak, aby hráli společně klasické hity Queenů, a to včetně „Bohemian Rhapsody“, „We Will Rock You“, „Radio Ga Ga“, „I Want to Break“ Zdarma “a„ We are the Champions. “

Hra provází hráče historií kapely a společně s ní se podíváte na 10 historických koncertních sálů z celého světa a budete vystupovat ve 40 autentických kostýmech. Hlavním cílem hry je nejen se zaposlouchat do hitů, ale také mít pocit, že spolu s Queeny hrajete živou hudbu a propojit hráče s kapelou. I režisér studia, které hru vyvinulo, Cedric Ratajczak z Gamesloft Creative, potvrdil, že byla věnována extrémní péče všem detailům ať už z historie či autentických kostýmů. Jeho cílem bylo vytvořit poctu nejvýznamnější kapele v historii rocku.

Mobilní hra Queen: Rock Tour přichází v době, kdy fanoušci všech žánrů hladoví po živých koncertech kvůli pandemii koronaviru. Legendární kytarista Brian May prohlásil, že právě tato hra umožní fanouškům být „rockovou hvězdou v karanténě, kdy není cesty zpět!“ Zároveň hra oslavuje velké výročí, protože je to 1.března přesně padesát let, kdy přišel do Queenů basista John Deacon, který doplnil klasickou sestavu, i když Queen vznikl o rok dříve.

Zdroj: Ultimateclassicrock.com (odkaz)