Foto: Pixabay

V pátek vývojový pracovníci z blockchainu Etherea, dceřiné platformy, povolili velkou změnu síti této kryptoměny, která by měla být platná od letošního léta. Inovace je založena na podobném principu jako jsou bitcoinové transakce. Uživatelé posílají své tokeny Etheria, aby dokončili transakci, a ty jsou poté dokončeny ověřovateli sytému kryptoměn, tzv. „těžaři“.

Foto: Pixabay

Směna procesu placení Ethereem má název EIP 1559 a díky ní bude poplatek za provedenou transakci ničit tokeny uživatelů, a tak se jejich počty již existujících tokenů zredukují. Analytici kryptoměn predikují, že proces útlumu tokenů v souvislosti z rostoucím zájmem o používání kryptoměn, může zapříčinit velký nárůst hodnoty jednoho Ehterea.

Podle hlavního analytika měnové společnosti Oanda je to velmi zajímavý jev pro obchodníky s Etheriem, neboť zánik jeho tokenů se uskuteční při některé transakci s touto kryptoměnou, pokud se s nimi provede transakce. Díky tomu tak virtuální měna uvidí významný posun jak v maloobchodním, tak i v institucionálním nákupu.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)