Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Lety organizuje miliardář Jared Isaacman, který nejen, že zafinancuje celou misi, ale také umožní dvěma lidem z veřejnosti se losováním letu také zúčastnit. Těm veškeré finanční náklady zafinancuje také. Isaacman chce mimo jiné prostřednictvím této události poskytnout obnos sto milionů dolarů nemocinici St. Jude, která se zaměřuje na dětské pacienty.

SpaceX tento rok nechystá jen privátní lety pro turisty, ale také vojenské mise. Důkazem jsou hned dvě vojenské mise naplánované na červenec a říjen tento rok, při kterých z americké Floridy odstartuje nejsilnější raketa současnosti Falcon Heavy a vynese až na geostacionární oběžnou dráhu do výšky přes 36 tisíc kilometrů vojenské družice o hmotnosti pod čtyři tuny.

4. března proběhl také testovací let nejnovějšího prototypu kosmické lodi Starship, a to jejího modelu SN 10. Loď vzlétla do výšky 10 kilometrů a hlavním rozdílem oproti dřívějším modelům SN 8 a SN9 bylo zažehnutí všech třech motorů Raptor při přistání pro případ, že by jeden z nich selhal. Ovšem po tvrdém dosednutí došlu k úniku metanu a následnému výbuchu.

Zdroj: Spaceflightnow.com (odkaz)