Foto: Pixabay

Společnost Nvidia nedávno informovala o tom, že chce striktně oddělit grafické karty určené pro hráče a grafické karty určené pro těžaře kryptoměn. Důkazem její nové politiky měla být nová karta GeForce RTX 3060, která měla pokaždé, když zaznamená těžby kryptoměny, snížit výkon na polovinu.

Těžaři již dopředu předeslali, že i když neví zatím, jakým způsobem bude zabezpečení realizováno, povede se jim to prolomit. Nyní je již grafická karta na trhu a zabezpečení je skutečně prolomeno. To mělo být realizováno kombinací ovladače a firmwaru.

Na internetu se objevila řada těžařů, kteří s ukazují těžbu s grafickou kartou GeForce RTX 3060 se sníženým výkonem při těžbě Ethere s hashrate na 26 MH/s s tím, že po úpravě najednou je možné těžit při hashrate 46 MH/s. Není však jisté, zda se těžařům podařilo vypnout detekci těžby krytpoměn nebo upravit zpomalovací kód. Dalším možným způsobem, jak obejít kód, je použít jinou méně známou kryptoměnu či jiný fork etherea. Na ty by zpomalovací kód Nvidie neměl reagovat.

Zdroj: Cnews.cz (odkaz)