Zdroj: Pixabay

Netflix se nechává inspirovat známou a velice progresivní sociální sítí TikTok a zavádí novou mobilní funkci, která by měla předplatitelům předložit krátká vtipná videa z různých filmů či televizních show bez nutnosti shlédnout celý film.

Novinka se jmenuje Fast Laughs a v tuto dobu je k dispozici pouze pro majitel zařízení s iOS a to ještě ve vybraných zemích. Svou podobnost s TikTokem či Instagram Reels však nezapře. Klipy budou pocházet ze speciálních stand-upů od známých komiků a pokud se vám jejich vystoupení bude líbit nebo popřípadě film, ze kterého uvidíte ukázku, můžete si ho přidat do svého seznamu pro jeho pozdější shlédnutí.

Netflix přišel s touto novinkou takřka za pět minut dvanáct, protože i podle posledních zpráv je právě TikTok největší konkurent Netflixu. Tyto portály sice nevytvářejí stejný obsah, ale jde o to, že lidé začínají trávit více času na TikToku než na Netflixu. Netflix proto vymyslel tuto novou aplikaci, která je vskutku chytrá, protože představí zábavné scénky z různých filmů a seriálů a přiměje uživatele, aby se na tyto filmy a seriály začali dívat.

Hlavním rozdílem mezi TikTokem a Netflix Fast Laughs je podle představených Netflixu právě skutečnost, že Netflix nespouští novou platformu, jen přišel s funkcí, která poskytne zábavu a pomůže udržet stávající uživatele. V brzké době by se měla tato nová funkce přesunout i na zařízení s OS Android.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)