Foto: Pixabay

Kryptoměny zažívají v poslední době poměrně rozmach. Jejich hodnota letí raketově nahoru a navíc je začínají akceptovat i velké technologické společnosti. Důkazem toho může být i neznámější kryptoměna Bitcoin, který již překonal hranici 55 dolarů za jednu minci.

Ne každý je však s kryptoměnami spokojený. Nově například vyhlásila Indie zákon, který zakazuje obchodovat s kryptoměnami. Pokud by se u někoho našly kryptoměny či důkaz o obchodování s nimi, bude mu uložena pokuta.

Foto: Pixabay

Podle agentury Reuters tento zákon zasáhne miliony lidí a investorů v celé zemi. Indie se tak zřejmě stane největší zemí, která plošně uvedla kryptoměny do ilegality. Samotné ministerstvo financí se však k celé problematice odmítlo prozatím vyjádřit.

Nový zákon je tak velkorysý, že poskytne současným držitelům kryptoměn plných šest měsíců na to, aby stávající obnosy svých kryptopeněženek směnily za klasickou měnu. Jedná se o nejpřísnější embargo proti kryptoměnám, a to i v porovnání s Čínou, která sice zakázala kryptoměny, ale za jejich vlastnictví netrestá. Naproti tomu Indický vládní panel v roce 2019 prosazoval, aby za jakoukoliv manipulaci s kryptoměnami bylo deset let vězení. Přesné znění zákona by mělo být k dispozici již během tohoto týdne.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)