Foto: Pixabay

Společnost Huawei se v minulosti musela vypořádat s velkou dávkou nevole, když byla tato společnost osočena ze strany USA. Tím jí byl totiž odepřen přístup od veškerých služeb amerických společností, a to včetně té nejdůležitější, a to je Android a Google služby. Huawei se však nedala a obratem veškeré chybějící americké technologie nahradila vlastníma.

Zajímavostí také je, že společnost Huawei investovala hodně do vývoje, takže v současné době je jedním z největších držitelů patentů na světě. Podle oficiálních údajů jich má přes 100 000. Navíc podle agentury IPlytics vlastní dokonce 15% všech registrovaných patentů týkajících se 5G sítě.

Foto: Pixabay

Ředitel oddělení práv duševního vlastnictví Huawei, Jason Ding, uvedl, že Huawei se rozhodla se zpětnou působností začít vybírat poplatky za využívání 5G technologií. Poplatek má být odvozen od ceny mobilního telefonu, ale maximálně do hodnota 55 Kč. Ročně si však Huawei polepší o 28,5 miliard korun. Nastává tak poměrně ironická situace, kdy se společnosti, které zavrhly spolupráci s Huawei musejí právě Huawei dovolovat o využití patentů. Na jednu stranu mají štěstí, že se Huawei nezachová jako oni a nezablokuje jim vývoj 5G mobilních sítí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)