Foto: Pixabay

Očekává se, že automobilka Volkswagen bude příští rok na podobných číslech, co se týče prodaných automobilů jako společnost Tesla, kdy každá z firem dodá přibližně 1.2 milionů automobilů. Podle slov Patricka Hummela z UBS banky čas, nejlepší doby pro výrobu automobilů už skončil, a pro automobilky je zásadní získat co nejrychleji měřítko výroby.

Hummel přirovnal Teslu ke společnosti Apple Inc., pokud jde o škálovatelnost. Jde tedy o obdivovaný hardware Tesly v kombinaci s ekologickým softwarem. Z aktuálního vývoje mezinárodního přehledu obchodů má Volkswagen podobnou hodnotovou pozici na globálním trhu jako například Samsung a má také velmi kvalitní hardware.

Foto: Pixabay

I kdyby se Volkswagen nedostal během nadcházející doby na stejnou úroveň jako jako Tesla, stále existuje možnost, že vystoupá nad svoji současnou úroveň. Tesla nad Volkswagenem vede v odvětvích jako je elektrický pohon, digitalizace a autonomní řízení. V listopadu loňského roku generální ředitel Volkswagenu Herbert Diess připustil, že s Teslou soupeří.

Zdroj: Finance.yahoo.com (odkaz)