Foto: Pixabay

Elon Musk je celosvětově známý americký miliardář a druhý nejbohatší člověk planety. Zastává zároveň pozici CEO ve svých společnostech Tesla, SpaceX a Neuralink. Vypadá to, že pozice generálního ředitele Elonovi nestačí, a tak se rozhodl, že spolu s finančním ředitelem společnosti Tesla, Zachem Krikhornem, předloží americké komisi pro cenné papíry oznámení o změně názvů pracovních pozic.

Nově se tak CEO změnil na Techking of Tesla a z finančního ředitele je Master of Coin. Elon Musk pak dodal, že stále bude zastávat pozici generálního ředitele, i když ponese jiný název. I přes tuto výstřednost je nutno si přiznat, že Elon Musk se v současné době potýká s problémy v podobě požáru jeho továrny ve Fremontu v Kalifornii nebo odhalení stovek nakažených pracovníků COVIDem- 19 v téže továrně.

Foto: Pixabay

Elon Musk dále čelí obvinění z nekalého ovlivňování cen akcií Tesly a hodnoty Bitcoinu, za což by mohl dostat i několik let žaláře. Vyhlášení jeho veličenstva Elona Muska I. může být do jisté míry chápáno jako recese, ovšem musíme vzít v potaz i fakt, že Elon má v úmyslu kolonizovat Mars a vytvořit zde vlastní město. Možná změnil názor a není vyloučeno, že chce vytvořit první Marťanské království.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)