Zdroj: Pixabay.com, autor: RobVanDerMeijden (odkaz)

Minulý týden se objevily na internetu poplašné zprávy, že miliardář a zakladatel Tesly, SpaceX a Neuralinku, Elon Musk, zemřel v elektromobilu při výbuchu baterie. Část lidí tomu skutečně uvěřilo, ale sám Elon Musk dokázal, že ač je údajný nebožtík, tak stále žije.

Elon sám poukázal na svém Twitteru na skutečnost, že nezemřel, i na magazín Snopes, který provedl kontrolu faktů pod hashtagem #RIPELON. Objevilo se mnoho kondolencí i falešných screenshotů zpravodajských článků. Někteří dokonce začali spekulovat, jaký dopad by to reálně mělo na akciový trh. Elon je hnacím motorem všech jeho společností a bez něj by dle analytiků společnosti neměli takové pokroky ve vývoji. Chyběla by jim Elonova fantazie.

Je jasné, že se jedná jen o povedené Fake News a screenshoty nejsou samozřejmě z originálních článků. O fiktivní zprávě svědčí i skutečnost, že by se tato zpráva objevila v celosvětových médiích a nikoliv jen na několika regionálních webech. Důvodem, proč tomu lidé uvěřili byl pravděpodobně náhlý pokles akcií Tesly, který si spojili s Elonovou údajnou smrtí.

Zdroj: Snopes.com (odkaz)