Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

lon Musk je velice kontroverzní postavou už jenom proto, že to, co ostatní považují za nereálné, on považuje za výzvu. O tom svědčí například i důvod založení společnosti SpaceX – chtěl zkrátka dostat lidstvo na Mars a pomoci osídlit ostatní vesmírná tělesa.

Právě kvůli SpaceX a vesmírnému programu vybudoval svůj vlastní kosmodrom u vesnice Boca Chica. Nově však na svém Twitteru uveřejnil, že by chtěl kolem svého kosmodromu vybudovat nové futuristické město Starbase, v doslovném překladu „Hvězdnou základnu“.

Starbase by se tak měl rozprostírat okolo Muskova kosmodromu a zařízení na výrobu nejnovějších raket. Oblast, kde SpaceX má svůj hlavní tábor je prakticky neobydlená a rozprostírá se na území Texasu v blízkosti Mexických hranic.

Dle vyjádření texaských úřadů je pro privatizaci vesnice Boca Chica nutno splnit jen několik zákonných podmínek. Poté však nebude v ničem problém. Je však více než pravděpodobné, že Elon si dělá zálusk na daleko větší území než je jedna vesnice, soudě dle jeho ambicí.

Zdroj: Forbes.cz (odkaz)