Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

John McAfee je jeden z nejznámějších osobností v oblasti antivirových programů. Se stejnojmennou společností specializovanou právě na antivirové programy již v tuto chvíli nemá krom jména nic společného.

Nově však vyšla najevo informace, že byl ve Spojených státech amerických obviněn z podvodů s kryptoměnami. Podle Amerických úřadů měl spolu se svými kumpány klamat investory, ze kterých měl vylákat 287 milionů korun.

Za tyto peníze pak nakoupila v letech 2017 – 2018 kryptoměny pod cenou a následně, podobně jako Elon Musk, ovlivňoval hodnotu kryptoměn přes svůj Twitterový účet. Dále pak měl propagovat nové krypotměny, za což prý dostával i peníze.

Zdroj: Pixbay.com (odkaz)

V současné době je McAfee v cele předběžného zadržení ve Španělsku, kde ho tamní policie zatkla na žádost amerického ministerstva spravedlnosti kvůli daňovým podvodům. Mimo daňových podvodů, kdy několik let nepodával daňové přiznání a neplatil daně, je obviněn i z vraždy Gregoryho Faulla, která se měla odehrát v roce 2012 v jeho sídle v San Pedro.

V praxi se však jedná o muže, který jako jeden z prvních uviděl potenciál internetu a vydělal na něm veliké peníze. Zajímavé však je, že podobnému obvinění ohledně kryptoměn čelí i Elon Musk, který nakoupil Bitcoin za 1,5 miliard korun a následně se snažil přes svůj Twitter uměle navýšit jeho hodnotu. O tom, zda se Americké úřady rozhodnou stíhat i Elona Muska se zatím nic neví.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)