Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost Gatorade dnes vydala nový fitness doplněk. Jedná se o chytrou náplast s názvem Gx Sweat Patch, která by měla testovat míru vaší hydratace a poradit vám, kdy je vhodné se napít. Gx Sweat Patch se prodává v balení po dvou za 25 $ společně s aplikací Gatorade Gx, která vám umožní efektivně přijímat tekutiny a vy tak můžete být více efektivní ve svém tréninku, nebo předejít křečím.

Náplast se před tréninkem aplikuje na levou paži, odkud při pohybu absorbuje pot. Náplast v této fázi začne měnit barvu. Po skončení tréninku naskenujete náplast pomocí aplikace. Ta vám podá informace o tom, kolik tělesné tekutiny bylo ztraceno a kolik tekutin je třeba doplnit, aby se tělo efektivně zotavilo.

Aplikace také dokáže přiřadit informace o hydrataci k jednotlivým tréninkům. Když si tedy vytvoříte tréninkový plán sestávající z běhu na 10 kilometrů, aplikace vám doporučí, kolik toho vypít před, během a po tréninku. I se všemi vychytávkami však cena náplastí činí 25 $ za balíček se dvěma náplastmi a individuální cenou kolem 12,50 $, což se zdá být přestřelené vzhledem k tomu, že náplast lze použít pouze jednou.

Gx Sweat Patch se může zdát trochu zvláštní, ale pro svět, který je stále pohodlnější se všemi druhy biometrického sledování kondice, to vypadá jako další logický krok pro sportovce, kteří to myslí vážně.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)