Foto: Pixabay

Že Tesla nyní v USA přijímá Bitcoiny jako platbu za svá auta, oznámil Elon Musk na Twitteru. Možnost platit pomocí kryptoměny se nyní zobrazuje na webových stránkách společnosti v USA, kde je k dispozici vedle tradiční možnosti platby kartou. Musk uvedl, že možnost platit bitcoiny bude k dispozici dalším zemím „koncem tohoto roku“. Dále ujistil všechny fanoušky Kryptoměn, že všechny Bitcoiny nebudou převedeny na fiat (státní) měnu ale zůstanou uložené jako kryptoaktiva.

Podle platebních podmínek společnosti Tesla budou její vozy nadále oceňovány v amerických dolarech a zákazníci, kteří se tak rozhodnou, zaplatí ekvivalentní hodnotu v Bitcoinech. To může evokovat určitý signál, že Bitcoin vzhledem k jeho velké volatilitě stále není zrovna ideálním prostředkem směny.

Po zavedení této novinky Bitcoin vystřelil z 54 na 57 tisíc dolarů. Osvojením nových technologií širokou veřejností předchází obvykle osvojení korporacemi, do této fáze pravděpodobně nyní vcházíme. Z dalších investorů do Bitcoinu se spekulovalo například o Applu a Googlu. Pravdou však zůstává, že takovéto osvojení Bitcoinu a kryptoměnám obecně velmi prospívá.


Zdroj: TheVerge.com (odkaz)