Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Mezi největší světové výrobce čipů bezpochyby patří společnosti Intel a AMD. Nově se má mezi tyto společnosti zařadit i Apple, soudě podle jeho ambicí. Minulý rok představil Apple nový čip, který měl být první vlaštovkou v boji proti Intelu a AMD.

Nově vydal Apple prohlášení, že letos chce vydat čipy, který budou ve všech směrech lepší než stávající čipy dostupné na trhu. Dalo se tak soudit již podle slov hlavního šéfa Applu, Tima Cooka, který uvedl, že všechny stroje musí běžet na čipech. Nedlouho poté si zamluvil naprostou většinu výrobních kapacit 5nm procesoru u jednoho z největších čipových gigantů Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Jinými slovy se dá říci, že TSMC bude během tohoto roku pracovat ze zhruba 80% jen pro Apple. Zbylých 20% si pravděpodobně mezi sebe rozdělí Qualcomm, MediaTek či Broadcom. Nové čipy od Applu by měly oproti stávajícímu modelu M1 disponovat od 12 jader do 32 jader. Prozatím se však neví, zda chce Apple tyto čipy držet jen ve svých zařízeních nebo zda se je pokusí nabídnout na trhu.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)