Foto: Pixabay

Dneska ráno se řada uživatelů operačního systému Android vzbudila a zjistila, že jim mobilní telefon nefunguje nebo že jim dokonce aplikace padají. Zkrátka aplikace, zejména aplikace Google, byla po zapnutí téměř neovladatelná a po chvilce se vypnula.

Zjistili jsme, že oprava tohoto problému je jednoduchá. Chyba se totiž skrývá v systémové části nazvané System WebView, resp. Android System WebView. Tato systémová část má na starosti zobrazovat webový obsah nebo spíše vše, co přijde z internetu. První problémy se objevily již včera v podvečer, ale Google je doporučil prozatím používat desktopový prohlížeč do té doby, než vydá nějaký update.

V tuto chvíli by mělo být vše již opraveno. Pokud vám mobilní telefon stále ještě nefunguje, doporučujeme otevřít si Google Play a přehled nainstalovaných aplikací. Zde pak manuálně zvolte Android System WebView, která se z neznámých důvodů neaktualizuje ani při zapnutých automatických aktualizacích. Následně pak postačí pro jistotu restartovat mobilní telefon a vše by mělo fungovat v pořádku, jako dříve.

Zdroj: au.finance.yahoo.com (odkaz)