Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Amazon otevřel svůj první bezhotovostní obchod Amazon Fresh mimo USA s novým sídlem v Londýně ve Velké Británii. Obchod využívá technologii Just Walk Out, která zákazníkům umožňuje vyzvednout zboží z regálů a vynést ho z obchodu, aniž by museli zastavovat a platit u pokladny. Platba je zpracovávána automaticky, ale vyžaduje, aby zákazníci u vchodu naskenovali svou aplikaci Amazon. Technologie využívá kamer, které sledují pohyb zákazníků a jejich nákupy.

Amazon zavedl svůj první bezhotovostní obchod v Seattlu, v roce 2016. Dnes jich jsou po Spojených státech přes dvě desítky. Amazon říká, že jeho londýnský obchod, jehož existence v Ealingu si všimli počátkem tohoto týdne, bude mít na skladě řadu potravin a čerstvých jídel. K dispozici budou také horká jídla prodává pod vlastní Amazon značkou.

Obchod otevírá své brány v 7 hodin ráno a bude otevřeno do 23:00 sedm dní v týdnu. Rozkládá se na ploše 2 500 čtverečních stop, což z něj činí obchod s podobnou velikostí jako místa společnosti Amazon Go v USA. Společnost plánuje další obchody pro oblast Londýna. Jestli se můžeme dočkat i v Česku zatím nevíme.

Kvůli pandemii má společnost v obchodě zavedenu řadu opatření zaměřených na hygienu. Jeho maximální kapacita je omezena na 20, aby byl umožněn dostatečný odstup. U vchodu do obchodu jsou k dispozici roušky a jednorázové rukavice. Proti koronaviru hraje už i fakt, že díky bezhotovostním platbám nemusíte stát ve frontě.


Zdroj: TheVerge.com (odkaz)