Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Huawei je čínský výrobce mobilních telefonů a technologií, který se v minulosti kvůli svému původu potýkal s mnohými problémy, jako je například zablokování služeb Google pro Huawei nebo některé zákazy využívat zařízení Huawei ve veřejné správě.

S prvním problémem si Huawei poradilo velice hladce a zkrátka si vytvořilo vlastní operační systém Harmony OS, který nejenže nahradí Android, ale v mnoha oblastech je daleko odlehčenější, takže telefon může svištět o poznání rychleji.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

S druhým problémem, totiž s polohou své továrny, si Huawei již také poradila. Již na počátku února rozjela projekt na výstavbu své první továrny na území Evropské unie, což je první továrna mimo Asii. Novým domovem Huawei se tak stane francouzský průmyslový park Brumath. První modely by měly opustit brány továrny již za dva roky.

Součástí návrhu nové výrobní haly je i závazek vůči francouzským partnerům v metropolitním regionu Grand Est, kde má Huawei vytvořit zpočátku 300 a následně 500 volných pracovních míst. Celkové náklady na výrobu by tak měly být 200 milionů eur.

V této výrobní hale však nebude vyrábět mobilní telefony, ale komponenty pro základové stanice pro mobilní sítě 4G a 5G. Celý tento projekt je jen reakcí Huawei na obavy západních zemí na čínský původ společnosti. Díky větší důvěryhodnosti by se tak Huawei mohla dostat k vícero zakázkám jednotlivých zemích při převodu mobilních sítí na 5G a výstavbě nových 5G vysílačů. Investovat chce také do svých vývojových center v Maďarsku a v Bruselu a také samozřejmě do posílení partnerských vztahů.

Zdroj: telecom.economictimes.indiatimes.com (odkaz)