Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nedávno jedna z nejpopulárnějších chatovacích aplikací WhatsApp šokoval své uživatele, když po nich vyžadoval souhlas s předáváním jejich údajů mateřské společnosti Facebook. Po masivním odlivu uživatelů se pak rozhodl platnost těchto podmínek odsunout. Nyní však přišel s další zprávou.

Chce se veřejně před svými zbylými uživateli obhájit, protože mnoho uživatelů se domnívá, že novými podmínkami bude narušeno jejich soukromí a šifrování konverzace end-to-end de facto bude postrádat jakýkoliv smysl. Proto vývojáři začnou od příštího týdne zobrazovat ve WhatsAppu zprávu, že soukromí osobních konverzací nebude ničím narušeno.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

V praxi pak bude WhatsApp prý pouze implementovat „Facebookové nástroje“ pro to, aby mohli WhatsApp využívat ke své potřebě i různorodé podniky. Jejich funkce budou označené jako volitelné a tudíž bude na uživateli, jak se rozhodne. WhatsApp dále trvá na tom, že s Facebookem prý nebude v žádném případě sdílet soukromé zprávy, protokol hovorů. Sdílet bude pouze vaši IP adresu, informace o vašem telefonu a jeho aplikacích nebo o tom, jaké nákupy jste přes telefon uskutečnily. U nás v Evropě nás naštěstí chrání GDPR, takže WhatsApp by neměl odesílat až tolik osobních údajů.

Zdroj: iol.co.za (odkaz)