Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Společnost Sony na konci minulého roku představila dlouho očekávanou konzoly PlayStation 5, která má podle technických specifikací velikost disku 825GB. Vzhledem k nainstalovaném u softwaru a driverům pak pro uživatele a jeho hry zbude reálně jen 667 GB.

A právě na tuto skutečnost si mnozí uživatelé stěžují. Hry jsou čím dál náročnější a některé hry si pro sebe vezmou i více než 100 GB. Na novou konzoly se tak reálně vejde pět her, což skutečně není mnoho. Hráči si tak stěžovali u Sony, aby jim umožnil rozšířit interní paměť a Sony je vyslyšel.

Podle oficiálních zpráv by letos v létě měl přijít update firmwaru, po kterém bude možné rozšířit paměť SSD, ale také bude upraveno chlazení, aby se konzole při delším hraní tolik nepřehřívala. Tato skutečnost je jednou z nevýhod Playstationu 5 oproti třeba konkurenčnímu Microsoftu, kde můžete hry spouštět s externích disků. Z externího disku si pustíte akorát tituly na PS4, nikoliv určené primárně pro PS5.

Sony však řekl, že žádné další detaily ani konkrétní termíny sdělovat nebude. Některé hry proto začaly nabízet možnost smazat jen multiplayer či smazat jen jeden singl. CEO Sony Interactive Enterntainment, Jim Ryan, však jakoukoliv kritiku odmítá s tím, že k němu se žádné stížnosti od uživatelů nedostali. Navíc až Sony představí spolu s firmwarem i vhodné rozšířující disky, předpokládá se, že budou velice drahé a není vyloučeno, že mohou stát jako nové konzole.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)