Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Z důvodu pandemie koronaviru a souvisejících bezpečnostních opatření byly v minulém roce zrušeny snad všechny významné kongresy, stejně jako všechny akce, kde by se mohli setkat lidé. Nyní to však vypadá, že nastane malá revoluce v podobě Mobile World Congress (MWC) konané v Barceloně letos v červnu.

Její pořadatelé totiž chtějí tento kongres skutečně uspořádat a to ne virtuálně, nýbrž klasicky naživo. Navíc prý nelze spoléhat na to, že Barcelona bude do léta proočkovaná, a proto se rozhodli, že vstoupit může ten, kdo má negativní test. Toto stanovisko potvrdil i generální ředitel asociace mobilních technologií GSMA, John Hoffman.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Negativní test, který s sebou musí účastníci přinést však nesmí být starší než 72 hodin. Pořadatelé navíc zajistili i možnost testování účastníků přímo na místě. Celý výstavní prostor bude navíc uspořádán maximálně bezdotykově s využitím moderních technologií.

Generální ředitel GSMA tak na výstavě vzhledem k celosvětovým restrikcím neočekává více než 50 000 lidí. Očekává se, že hitem letošního ročníku pak bude obecně mobilní síť 5G a všechny přístroje, které ji budou podporovat. Zda to skutečně proběhne nebo zda jeho přípravy naruší koronavirus se ukáže v nejbližší budoucnosti.

Zdroj: ArsTechnica.com (odkaz)