Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

„Prostřednictvím této volnosti dáváme zaměstnancům možnost zvolit si pracovní režim – ať už dávají přednost práci převážně z domova nebo v kanceláři – a také si budou moci rozhodnout o svém geografickému umístění,“ uvádí společnost v blogovém příspěvku. Spotify dále říká, že tuto novinku začne implementovat letos v létě a o tom, jak často a pokud vůbec bude zaměstnanec docházet do kanceláře, rozhodne zaměstnanec skrze dialog se svým manažerem a týmem.

Pokud jde o svobodu pracovat pro Spotify kdekoli na světě, společnost říká, že umožní zaměstnancům rozhodnout se o jejich pracovní lokaci „s určitými omezeními kvůli možným problémům s časovými pásmy a regionálními právními předpisy v počátcích tohoto programu. Pokud si někdo zvolí místo, které není v blízkosti kanceláře Spotify, podpoříme ho finančně členstvím v coworkingu (sdílené pracoviště), pokud bude chtít pracovat z kanceláře.“

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Desítky dalších významných technologických společností, včetně Facebooku a Microsoftu, také oznámili významné změny v oblasti práce na dálku a umožnily zaměstnancům, aby si svá nová pracovní prostředí z období pandemie ponechali natrvalo, pokud se tak rozhodnou.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)