Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Amazon představil design pro své nové sídlo v Arlingtonu ve Virginii a jedna z představených budov vyniká vysoko nad ostatními: točitá skleněná věž pokrytá stromy, která se tyčí nad zbytek městských budov. Amazon budově říká „Helix“, protože její tvar vývrtky má být inpirován „přirozenou krásou dvojité spirály“.

Plánovaná budova ve tvaru spirály však sebou nese i značnou kontroverzi, jelikož v mnohých evokuje „hovínkové emodži“. Uvnitř bude Helix naplněn „řadou alternativních pracovních prostředí“, která mohou zaměstnanci Amazonu využívat. Na vnější straně budou dvě spirálovité cesty poseté místními rostlinami, po kterých se budete moci vydat nahoru.

Architektonický výstřelek má být údajně vysoký 107 metrů, což je mnohem více než ostatní budovy ve městě. Helix je stále jen návrhem, takže Amazon bude muset před zahájením výstavby budovy získat místní souhlas. Budova a okolní kampus byly navrženy architektonickou firmou NBBJ.

Spolu s Helixem Amazon také představil plány kampusu kolem něj. Plánuje kolem Helixu postavit tři 22-patrové budovy. Mezi nimi Amazon plánuje vytvořit náměstí plné zeleného prostoru a výběh pro psy, který bude přístupný veřejnosti. Společnost plánuje vyhradit místo pro maloobchodní prodejny a restaurace a samozřejmě pro potravinářské vozy. Podle deníku bude k dispozici také parkoviště pro 950 jízdních kol. První fáze ústředí společnosti Amazon v Arlingtonu, která se nachází na jihu města v Metropolitním parku, byla schválena v prosinci 2019. Nyní probíhá výstavba dvojice 22-patrových věží.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)