Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Vzhledem k opatřením a omezení týkající se pandemie koronaviru jsou i přes bohatou sněhovou nadílku zavřeny vleky na horách. Mnoho lidí se proto rozhodlo přejít ze sjezdových lyží na běžky. Na to zareagovaly i populární mapový portál Mapy.cz.

Ty nově připravily novou funkcionalitu, díky které se milovníci zimních sportů a především běžkaření dozvědí informace nejen o jednotlivých tratích, ale i o jejich upravenosti, a to nejen u nás v České republice, ale i v příhraničních oblastech.

„Uživatelům poskytneme možnost sledovat vizualizace při plánování tras. Uvidí tak dopředu, jak kvalitně je terén na jejich trase upraven. Aplikace zobrazí i časový údaj, kdy přesně proběhla na konkrétním místě poslední korekce stopy. „Potřebná data aplikace získává z projektu Bílé stopy, který poskytuje online zpravodajství o běžeckém lyžování v České republice a příhraničí. V budoucnu je v plánu rozšíření funkce o volbu sledovat pohyb roleb a skútrů i online.“

Tuto novinku naleznete hravě jak v počítačové, tak v mobilní verzi aplikace Mapy.cz. Unikátní je i to, že se díky novince dozví uživatelé, zda byla trať upravena skútrem či rolbou a lidé se díky tomu mohou snadněji rozhodovat, kam vyrazí na lyžovačku.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)