Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Nedávno unikly zprávy, že společnost Lyft testovala autonomní vozidla v Las Vegas. Nejde však jen o Lyft, ale již celá řada dalších výrobců autonomní vozů si vybralo Las Vegas v Nevadě jako ideální místo pro testování svých nových technologických výdobytků.

Nově si však budou moci všechny světové automobilky vybrat mezi Las Vegas a Milovickým letištěm na Nymbursku. Společnost Valeo zde totiž staví nový polygon pro testování autonomních vozidel a asistenčních systémů. Podle dostupných informací uzavřela společnost Valeo se Středočeským krajem nájemní smlouvu na 20 let.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Valeo však bude muset do areálů bývalého letiště investovat nemalou částku – hovoří se o více než 100 milionech korun. Již nyní se však Valeo může pochlubit zrekonstruovanou ranvejí, pojezdovými dráhami či areálem pro testování automatizovaného parkování.

Ředitel vývojového centra Valea, Leoš Dvořák, doufá, že nový polygon nepřinese jen pracovní místa a prestiž, ale že to může prosadit Českou republiku v oblasti vývoje autonomních vozidel v celosvětovém měřítku. V tuto chvíli ještě nikdo neví, které automobilky využijí novou možnost. Není však vyloučeno, že by to mohl využít i Elon Musk a jeho nedaleká nová fabrika v Německu.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)