Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

V dnešní době je technologie již tak pokročilá, že to, co je dnes běžné, bylo před 20 lety ještě sci-fi. I tak je zde jedna věc, po které toužil již Rudolf II a celé generace lidí, a tím je věčné mládí. Po věčném mládí touží i americký multimilionář Dave Asprey, který již utratil necelých 22 milionů korun, aby zpomalil svůj proces stárnutí. Podle jeho teorie je možné žít až do 180 let.

Díky své vášní podlehl již celé řadě zvyků, jako je kryoterapie, hluboký spánek, přerušované hladovění nebo dokonce vynechání ranní snídaně. Na rozdíl od všech nutričních terapeutů zastává totiž názor, že právě vynechání snídaně vám dodá více energie a prý dokonce začnete i hubnout.

Zdroj: Pixabay.com (odkaz)

Stejně tak považuje za důležité večeřet co nejdříve, protože tělo musí podle něj mít dostatek času vypořádat se s trávením. Tímto životním stylem, speciálními procedurami a změnou svého myšlení je pak prý schopen se dožít 180 let. Sám tento věk však odmítá, protože ho nepovažuje za přirozený řád života a nechce vidět umírat své děti.

Asprey si je však jistý, že obecnou osvětou se může dospět k tomu, že se doba života na Zemi bude stále více prodlužovat. Odborníci i veřejnost však tento postup neschvalují, protože snídaně je dle mnohých naopak základ dne, kdy nastartuje celý metabolismus. Jeden z komentátorů to komentoval těmito slovy: „Nechtějte mě vidět, kdybych vynechal snídani. Nejen že bych zkrátil svůj život, ale asi bych zkrátil život i někoho jiného.“

Zdroj: Dailymail.co.uk (odkaz)